dinsdag 29 maart 2005

Lijden! Het is immers Tweede Paasdag!

De hersenbeschadigde Amerikaanse vrouw Terry Schiavo mag van haar man en de rechters uit haar lijden worden verlost door haar te laten inslapen. Een gerechtvaardigde beslissing. Je kunt je trouwens wel afvragen wie er eigenlijk het meest lijdt in deze situatie. Die vrouw beseft niks meer van wat er gebeurt; maar haar man moet aanzien dat zijn geliefde is veranderd in een plant; haar ouders worden verscheurd tussen hun plicht om hun dochter te beschermen en hun plicht om hun dochter leed te besparen.

En waar ik helemaal niets van begrijp, dat zijn de goedgelovige christelijke betogers die eisen dat al dat leed nog zo lang mogelijk wordt voortgezet - ze willen dat de kunstmatige voeding van de vegeterende vrouw wordt hervat.



Consequent is dat wel, van die gelovigen. Het symbool van het christelijke geloof is een martelwerktuig (het kruis), de naamgever wordt vereerd omdat hij zo menselijk was en toch zoveel mogelijk heeft proberen te lijden - iets wat ieder normaal menselijk wezen juist probeert te voorkomen. En het hele geloof draait om mysterieuze formules als 'hij heeft voor ons geleden'. Is het dan gek dat die verdwaasde Schiavo-betogers eisen dat het arme mens en haar familieleden nog langer blijven lijden?



Echt, ik begrijp er niets van.



De onschuldige dinosaurussen die miljoenen jaren v.Chr. zoveel geleden hebben, bijvoorbeeld toen hun wereld ten onder ging door een verkillende wolk vulkaanstof waar zij niets aan konden doen, zijn die nu ook allemaal in de hemel?



Ga toch fietsen.



(Enkele onaardige formuleringen in deze log waar ik later spijt van kreeg, heb ik op zondag (!) 7 augustus 2005 weggehaald.)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten