zondag 15 december 2013

A radio man

Ooit... was ik een radioman. Begin 21ste eeuw was er een, let op, "podcast" onder de naam Augias Radio. Iedere week vijf minuutjes nieuwe geluiden, meer niet. Het bereikte de luisteraars via een eenvoudige download, aangereikt via een RSS-feed met ingebakken audiobijlage.

De podcast. Is dat nou ook alweer nostalgie?

Waar zijn zij gebleven, Bernhard Flach, de Sloeries, de Zoldercast, de Theepod? Op podstart.nl is de laatste podcast gedateerd op 5 mei 2008. En daarna?

Maar er is hoop. Roddels zijn de beste publiciteit. Doet er niet toe wat ze zeggen, als ze maar over mij praten, dat idee. Vrij recent is http://podroddels.wordpress.com/, al zwijgt het daar ook alweer sinds 10 maart. Eh... 2012, dus.

Een artikel in VN van 2010 voorspelt de wederopstanding van de Nederlandse podcast. Zullen we dan maar?




1 opmerking:

  1. Podcasting, we zijn het niet vergeten. In Nederland begon het met een portal in elkaar gezet door ondergetekende. Al hadden wij een redelijk lijstje met podcasters die wekelijks of dagelijks hun creatieve ding deden. Met de opkomst van Podplaza nam podcasting een redelijke snelle vlucht door de podcasters een platform te bieden waar men gratis de mediabestanden kon neerzetten.

    We zijn nu enkele jaren verder en podcasting is nu (in ieder geval in Nederland) mainstream is geworden. Elke zender biedt wel iets van een podcast aan. De bekende podcasters van "vroeger" zijn verder gegaan. Enkele van hen zijn gaan werken bij de radio en met succes. De rest is elkaar een beetje uit het oog verloren.

    Het was een leuke tijd en voornamelijk omdat de techniek toen nieuw was. Ik had deze tijd voor geen goud willen missen.

    Groet
    Bernard Flach
    Oprichter Podcastinfo.nl

    BeantwoordenVerwijderen